VRHUNSKI PROFESIONALNI STROJEVI I ALATI

Blog

Donacija 34 isušivača zraka MASTER

U ponedjeljak, 16.06.2014. u osnovnoj školi u Drenovcima svečano je obilježeno preuzimanje donacije 34 isušivača zraka MASTER namijenjenih sanaciji poplavljenih zgrada na području Vukovarsko-srijemske županije.

Isušivače zraka donirala je tvrtka Hrgić d.o.o. iz Zagreba u suradnji sa tvornicom MASTER/DANTHERM Spa koji su se odazvali pozivu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i odlučili na ovaj hvale vrijedan način uključiti u sanaciju poplavljenih kuća i time pomoći da se stanovništvo čim prije vrati svojim domovima i normalnom životu.

Tvrtka Hrgić d.o.o. je pritom donirala 34 isušivača zraka sljedećim primateljima, državnim i humanitarnim organizacijama:
1. Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja
– ukupno 10 isušivača
2. Hrvatskom crvenom križu
– ukupno 10 isušivača
3. Hrvatskom Caritasu ukupno 10 isušivača
– ukupno 10 isušivača
4. Družbi sestara milosrdnica Zagreb i Đakovo
– ukupno 2 isušivača
5. Općini Gunja (u suradnji s Udrugom mladih Primoštena)
– ukupno 2 isušivača

velikih poplava koje su zahvatile istočnu Hrvatsku i ostale krajeve sredinom 2014.g., gdje je firma HRGIĆ d.o.o. zajedno s tvornicom MASTER donirala Hrvatskom Crvenom Križu i drugim organizacijama količinu od 34 isušivača zraka MASTER, isporuka grijača zraka MASTER u izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu je samo daljnji nastavak uspješne suradnje u rješavanju izvanrednih situacija u Hrvatskoj. Ponosni smo da smo svojim angažmanom pridonijeli poboljšanju uvjeta koji su se na ovaj način omogućili za sve izbjeglice, radnike i stručne službe u kampu tijekom zimskog perioda. Svi donirani uređaji namijenjeni su za profesionalnu upotrebu, a kapacitet isušivanja ovisno o modelu iznosi od 20 do 80 litara na dan.

Isušivače je u ime tvrtke Hrgić d.o.o. uručio direktor tvrtke gospodin Hrvoje Hrgić. U ime Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja donatoru se zahvalio pomoćnik ministrice za inspekcijske poslove gospodin Davorin Oršanić. Zahvale su uputili u ime općine Gunja zamjenik načelnika gospodin Mirsad Demirović, u ime sestara milosrdnica iz Zagreba gospodin Stjepan Mazalović, u ime Hrvatskog Caritasa velečasni Josip Semialjac, a u ime Hrvatskog crvenog križa zapovjednik područja Ivan Usmiani.

Na svečanosti se uputila posebna zahvala tvrtkama, organizacijama i udrugama koje su ranije direktno donirale isušivače zraka koji se već koriste na poplavljenim područjima:

Udruzi Mladih Primoštena (6 isušivača), Krka Farmi (7 isušivača), Antunoviću TA (1 isušivač), Pergament Prometu (4 isušivača), Medicinskom fakultetu Osijek (2 isušivača), TO Mariu (1 isušivač), Udruzi branitelja 151.Samoborske brigade (4 isušivača), Družbi sestara Milosrdnica (4 isušivača), Milosrdnim sestrama Sv. križa Đakovo (2 isušivača), Obrtu Amadeus (1 isušivač), Dentalnom centru Jelić (1 isušivač) i Caritasu Križevačke eparhije (2 isušivača).Sa željom da obraduje najmlađe stanovnike toga kraja i adekvatno ih opremi za praćenje utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva, tvrtka Hrgić d.o.o. donirala je majice, kape, znojnice i brojne druge navijačke rekvizite (ukupno 34 kompleta).

Donacija 34 isušivača

Donacija_isusivaca_MASTER_Hrgic-250x160
Donacija_isusivaca_MASTER_Hrgic-250x160
Donacija-isusivaca-Master-Hrgic-3-1024x706
Donacija_Gunja_isusivaci_HRGIC-1024x768
Donacija_isusivaca_MASTER_Hrgic-250x160 Donacija_isusivaca_MASTER_Hrgic-250x160 Donacija-isusivaca-Master-Hrgic-3-1024x706 Donacija_Gunja_isusivaci_HRGIC-1024x768

Isušivači zraka:

Donacija je naišla na opće veselje, i ne samo najmlađe populacije.

U vrijeme kada su pojedine obitelji izgubile svu svoju imovinu i uspomene uslijed poplava koje su zahvatile Hrvatsku, drago nam je što su se mnogi uključili u akciju i pomogli da se zajedničkim naporom čim prije sanira nastala šteta, tako da su i ove donacije samo nastavak te pomoći.

TV-Izvještaj sa donacije

Povezani članak